Matematik

Brøker

13. august 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: 8. klasse

Hvordan regnes sådan en brøk ud som er vedhæftet på et billede.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-08-13 kl. 19.29.00.png

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

Den midterste brøkstreg er den længste og derfor hovedbrøkstregen.

            \frac{4}{7}{\color{Red}{\, } :\frac{7}{4}}


Svar #2
13. august 2015 af Mikkeldkdk

Så når der står to brøker oven på hinnanden er det bare det samme som at dividere dem med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2015 af mathon

Ja
               \frac{4}{7}:\frac{\mathbf{\color{Red} 7}}{\mathbf{\color{Blue} 4}}=\frac{4}{7}\cdot \frac{\mathbf{\color{Blue} 4}}{\mathbf{\color{Red} 7}}=\left ( \frac{4}{7} \right )^2=\frac{4^2}{7^2}=\frac{16}{49}


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.