Matematik

Omskrivelse til ellipse formel

14. august 2015 af kasp629c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har funktionen:

f(x,y)=-0.04x^2+28x-0.09y^2+45y=6925

Som jeg gerne vil have i en typpisk ellipse formel, hvor f(x,y)=1

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. august 2015 af mathon

                   f(x,y)=\frac{(x-350)^2}{300^2}+\frac{(y-250)^2}{200^2}=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2015 af Soeffi

#0 f(x,y)=-0.04x^2+28x-0.09y^2+45y=6925

CAS løsning (TiNspire). 

Det giver 0.04·(x-350)2 + 0.09·(y-250)2 = 602 , som kan divideres igennem med 602 :

0.000011·(x-350)2 + 0,000025·(y-250)2 = 1


Svar #3
14. august 2015 af kasp629c (Slettet)

@mathon, hvordan har du fundet resultatet?

Hvis det er gennem et program vil jeg gerne se kommandoen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2015 af Soeffi

#2 ...Det bliver pænere med brøker:


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. august 2015 af mathon

omskrivningsdetaljer:   

     -0{,}04x^2+28x-0{,}09y^2+45y=6925               multiplicer med -1

     -0{,}04x^2+28x-0{,}09y^2+45y=6925

     0{,}04x^2-28x+0{,}09y^2-45y=-6925

     0{,}04(x^2-700x)+0{,}09(y^2-500y)=-6925   kvadratkomplettering

     0{,}04((x-350)^2-350^2)+0{,}09((y-250)^2-250^2)=-6925

     0{,}04(x-350)^2-4900+0{,}09(y-250)^2-5625=-6925

     0{,}04(x-350)^2+0{,}09(y-250)^2=3600

     \frac{(x-350)^2}{90000}+\frac{(y-250)^2}{40000}=1

    \frac{(x-350)^2}{300^2}+\frac{(y-250)^2}{200^2}=1


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2015 af mathon

#4 viderebeberegnet:

                              \frac{-(x-350)^2}{25}+\frac{-9(y-250)^2}{100}=-3600      divider på begge sider med -3600
                                                                                                                 og forkort højrebrøken

                              \frac{(x-350)^2}{25\cdot 3600}+\frac{(y-250)^2}{100\cdot 400}=1

                              \frac{(x-350)^2}{5^2\cdot 6^2\cdot 10^2}+\frac{(y-250)^2}{2^2\cdot 10^4}=1

                              \frac{(x-350)^2}{(5\cdot 6\cdot 10)^2}+\frac{(y-250)^2}{(2\cdot 10^2)^2}=1

                              \frac{(x-350)^2}{300^2}+\frac{(y-250)^2}{200^2}=1

  


Skriv et svar til: Omskrivelse til ellipse formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.