Matematik

"Inclusion map" på dansk?

16. august 2015 af YesMe (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der ved hvad denne afbildning hedder på dansk, link1 eller link2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af LeonhardEuler

Hos Kristensen og Rindung bliver den kaldt for "den identiske afbilding."


Svar #2
16. august 2015 af YesMe (Slettet)

Well, det er lidt misvisende idet, den identiske afbildning er f: A → A givet ved f(x) = x, mens

"inclusion map" er f : A → B givet ved f(x) = x.

Tror du man kan kalde det for en inklusion afbildning, eller lyder det for dumt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af AskTheAfghan

Når du skal skrive en funktion ned, behøver du ikke nævne navnet, når du er i tvivl. Bare skriv noget i den retning, "lad f : A → B være givet ved f(x) = x."

Hvis du vil have et navn for det, kan du lave en definition til det (det behøver ikke være standard).


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. august 2015 af Keal (Slettet)

"Inclusion map" oversættes til "indlejringen" her: http://www.math.ku.dk/~richard/download/courses/Sand1MI_2008/Engelsk-dansk.html

Du kunne også bare oversætte det til "inklusionsafbilding" for gøre det nemmere at forstå hvad der menes. Det lægger sig også op ad det tyske navn "inklusionsabbildung".


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2015 af LeonhardEuler

#4: Lige med hensyn til "indlejring", så lyder det til at være et selvopfundet ord. Det benyttes i hvert fald ikke generelt, og det giver ingen matematisk-relateret resultater på søgemaskinen google. 

#0: Forslaget i #3 er glimrende. Definer begrebet i en sætning. "Inklusionsafbilding" er et udmærket ord for det. 


Skriv et svar til: "Inclusion map" på dansk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.