Matematik

Funktioner

16. august 2015 af anonymousx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har behov for lidt starts hjælp til følgende: 

Lad f(x) = 3x + 7 og g(x) = 2x + 5.

Bestem forskriften og definitionsmængden for hver af funktionerne

f + g
f−g
f· g
f/g
6f−5g.

Lad h(x) = x2−5x + 6.

Angiv i hvert af nedenstående tilfælde to funktioner f og g, så

h(x) = f(x) + g(x)
h(x) = f(x)−g(x)
h(x) = f(x)· g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af Toonwire

Definitionsmængden af eks. f(x) + g(x):

Dm(f(x) + g(x))=Dm(3x+7+2x+5)=Dm(5x+12)~\in ~]-\infty,\infty[
Da alle reelle tal kan sættes ind i funktionen uden at "det går galt". Dm(f(x) + g(x)) ~\in ~\mathbb{R}

Vær specielt opmærksom på divisioner.
Dm\left(\frac{f(x)}{g(x)}\right)=Dm\left(\frac{3x+7}{2x+5}\right)~\in ~ \mathbb{R}\backslash\begin{Bmatrix} -\frac{5}{2} \end{Bmatrix}


Svar #2
16. august 2015 af anonymousx (Slettet)

Mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2019 af Jaina87 (Slettet)

Hej Toonwire,

Jeg er ved at regne samme opgave. Jeg har løst dem alle, bortset fra den sidste. Bogen spørger som nævnt ovenfor om fælgende:

"Lad f(x) = 3x + 7 og g(x) = 2x + 5. Bestem forskriften og definitionsmængden for hver af funktionerne

f + g, f−g, f· g og f/g

samt for funktionen 6f-5g."

Ift. det sidste spørgsmål, skal man så bare opfatte funktionen 6f-5g. som f(x)=6f-5g og antage at f og g bare er ubekendte som x? Grundlængende så forvirre funktionen mig bare :). Derudover ved jeg heller ikke med hvilken af de 2 ovenstående funktione jeg skal udføre de 4 regnmetoder med? Eller er der bare tale om en snyder, og man henviser til den 5 regnmetode, dvs: (k*f)(x) = k*f(x)?


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.