Matematik

Differentiering af 4-2*exp(21)*exp(-7*x)

16. august 2015 af ShadH - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med at kigge på nogle differentialligninger. Jeg har arbejdet mig frem til funktionen: g(x)=4-2e^21*e^-7x

Det jeg ikke forstår er hvorfor mit cas-værktøj fortæller mig at g'(x)=14e^21*e^-7x.

Skulle jeg tage det trin for trin uden brug af værktøj ville jeg få:

4'=0

-2e^21'=0

e^-7x' = -7e^-7x

Såfremt g'(x)=-7e^-7x

Hvorfor forholder det sig således at -7 ganges på -2e^21?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af Soeffi

#0. CAS. Mener du:


Svar #2
16. august 2015 af ShadH

Nærmere dette:

Vedhæftet fil:g(x).PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2015 af Toonwire

g(x)=4-2e^{21}\cdot e^{-7x}~~~\Rightarrow~~~g'(x)=0-2e^{21}\cdot (-7)\cdot e^{-7x}=14e^{21}\cdot e^{-7x}

Husk at -2e^{21}  er en koefficient og skal ikke differentieres for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2015 af Stats

4 - 2·e21·e-7x = 4 - 2·e-7x + 21

Differentieret giver det:

-2·(-7)·e-7x + 21 = 14e-7 + 21

som er det samme som #3

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Differentiering af 4-2*exp(21)*exp(-7*x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.