Matematik

Problemer med ligninger

18. august 2015 af Katrine0912 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej Alle! Jeg har problemer med at finde ud af at finde X i en ligning f.eks. 5x-7=3x+1?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2015 af peter lind

Flyt de 3x over på venstre side og de 7 over på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2015 af mathon

hvor du nok bliver undervist
sådan:
                        5x - 7 = 3x + 1                       træk 3x fra på begge sider

                        5x - 3x - 7 = 1

                        2x - 7 = 1                               læg 7 til på begge sider

                        2x  = 1 + 7

                        2x  = 8                                   divider med 2 på begge sider

                        x = 4

        


Skriv et svar til: Problemer med ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.