Matematik

Bestem afstanden fra A til B

19. august 2015 af Martin556 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er desværre gået i stå ved denne opgave og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Håber der sidder en venlig sjæl der ude der har tid til, at forklare og hjælpe mig. 

Opgaven er vedhæftet. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af VTP

Punktet øverst på den rette linje til venstre er kaldt P, og du kan kalde det nederste punkt på denne rette linje for Q, da det gør det lettere, når du skal til at regne videre med det. 

For at kunne beregne afstanden fra A til B, skal du først beregne siden QA og QB

Ud fra tegningen kan man se, at hele vinkel P er en retvinkel, og vi ved dermed at vinkel W er 32 grader. Ud fra dette kan du beregne vinkel P i trelant APQ. 

<APQ = <P-<W = 90 grader - 32 grader.

Nu skal du beregne siden QA i trekant APQ ved hjælp af tangens. Indsæt tallene i formlen: tan(A)=a/b og isolere a.

På samme måde skal du beregne siden BQ, hvor du først skal starter med at beregne vinkel V i trekant BPQ og derefter ved hjælp af tangens beregne siden BQ i trekant BPQ ved at isolere a. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2015 af mathon

                                    \left | AB \right |=\frac{\tan(w)-\tan(v)}{\tan(w)\cdot \tan(v)}\cdot\left (200\; m \right )


Skriv et svar til: Bestem afstanden fra A til B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.