Matematik

Nulreglen/ nulpunkter udregning.

22. august 2015 af Christinalarsen1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg går på hhx 2 år og har mat b, sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af, håber at der er nogen der kan være behjælpelige.

opgaven lyder således: ?

Find de mulige løsninger til følgende ligninger vha nulreglen.

a) (x+2)*(x-1)=0
b) x*(x+5)=0
c) (a-5)*(a+9)=0
d) 2x*(1+2x)=0

Håber der er en der vil hjælpe, jeg har virkelig bøvlet med denne opgave længe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2015 af AskTheAfghan

Benyt reglen,    a·b = 0  ⇔  a = 0 eller b = 0.

For eksempel, delopgave a),

(x + 2)·(x - 1) = 0  ⇔  x + 2 = 0 eller x - 1 = 0  ⇔  x = - 2 eller x = 1.

Prøv selv resten.


Svar #2
22. august 2015 af Christinalarsen1996 (Slettet)

forstår slet ikke hvad du mener jeg skal gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2015 af AskTheAfghan

#2     Hvilken del forstår du ikke; reglen eller besvarelsen til delopgave a)? Jeg benyttede delopgave a) som et eksempel, således at du kan se hvordan reglen anvendes.


Svar #4
22. august 2015 af Christinalarsen1996 (Slettet)

Forstår hverken reglen eller besvarelsen..


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2015 af AskTheAfghan

#4    Du må læse mere om det i din bog, da den såkaldte nulreglen er på C niveau.


Svar #6
22. august 2015 af Christinalarsen1996 (Slettet)

Problemet er vi ingen bog har ligenu....
Men ellers tak for din hjælp.

Er der andre der måske kan hjælpe mig med, at løse dem???


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2015 af Stats

Du ved... Hvad som helst du ganger med 0 bliver nul.. Ik'?

(x+2)*(x-1)=0 I dette eksempel...

hvis x = -2 så har du

(-2 + 2)(-2 - 2) = 0·(-4) = 0

Dvs. at du kan adskille ligningen i 2.

(x + 2) = 0
      og
(x - 1) = 0

og løse dem med hensyn til x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2015 af Stats

Det samme gælder for x*(x+5)=0

Her skal x = 0 eller (x + 5) = 0 for at det gør ligningen sand.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Nulreglen/ nulpunkter udregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.