Matematik

Hjælp til opgave med parabel

23. august 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave? Har ingen idé om hvordan jeg kommer i gang

Vedhæftet fil: Parabel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af mathon

Toppunktets andenkoordinat:
                                                       c-a\cdot {x_T}^2=y_T         

                                                       21-a\cdot 5^2=-4         

                                                       a=1

                                                       \frac{-b}{2\cdot 1}=5   …

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2015 af AskTheAfghan

Du ved, at f(5) = -4 og f(3) = 0. Du har to ligninger med to ubekendte for at bestemme værdierne, a og b.


Svar #3
23. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Kan abre ikke få det til at give det rigtige resultat


Svar #4
23. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Kan I hjælpe til hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2015 af AskTheAfghan

Hvad med at vise hvad det rigtige resultat er? Hvor går du i stå henne? Vis hvad du har forsøgt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2015 af mathon

                        x^2\cdot a+x\cdot b=y-21     anvendt med de to punkters koordinater

                        5^2\cdot a+5\cdot b=-4-21
                        3^2\cdot a+3\cdot b=0-21

Løs ligningssystemet:

                        \begin{Bmatrix} 5a+b=-5\\ 3a+b=-7 \end{Bmatrix}

     


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.