Matematik

Kan ikke finde ud af denne opgave

23. august 2015 af Mathiasboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis der er en som kan lave denne opgave, ville de være en kæmpe hjælpe!

Vedhæftet fil: 1-4-timer-1 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af VTP

Hvilke af opgaverne skal du have hjælp til?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2015 af 123434 (Slettet)

Find toppunkt for f(x)=3x2-6x+12

x-koordinaten for toppunktet kan findes ved f'(x)=0

f'(x)=2*3*x2-1-6=0

f'(x)=6x-6=0

6x-6=0

6x-6+6=0+6

6x=6

6x/6=6/6

x=1

y-koordinaten findes ved at indsætte x-koordinaten i f(x)

f(1)=3*12-6*1+12=9

Toppunktet er (1,9)


Svar #3
23. august 2015 af Mathiasboy (Slettet)

De opgaver med noget Ligninger


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2015 af 123434 (Slettet)

3x+6=-2x+1

3x+6-6=-2x+1-6

3x=-2x-5

3x+2x=-2x-5+2x

5x=-5

5x/5=-5/5

x=-1


Svar #5
28. august 2015 af Mathiasboy (Slettet)

En som også godt kan lave opgave 4?.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=5x3+9x2-7x+40

(5x3)'=3*5*x3-1=15x2

(9x2)'=2*9*x2-1=18x

(7x)'=7

(40)'=0

f'(x)=15x2+18x-7


Skriv et svar til: Kan ikke finde ud af denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.