Matematik

Finde x, når jeg kender y

23. august 2015 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal svare på dette spørgsmål:  Hvad er rumfanget af spritten, hvis massen er 13g?

Jeg har brugt denne funktion:

f(x):=a*x+b ? Udført
f(x) ? 0.783487*x+110.11

Hvordan regner jeg så x ud, når jeg kun kender y?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af VTP

Du indsætter værdien af y ind på f(x)'s plads i funktionen og isolerer x. :)


Svar #2
23. august 2015 af Einstein5 (Slettet)

Mange tusinde tak for, men hvordan isolerer man x i denne sammenhæng? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2015 af VTP

Du kan f.eks. taste det ind i Nspire og få den til at isolerer x. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2015 af SuneChr

Den omvendte funktion til den lineære funktion
y = ax + b
er
x = (y - b) / a    ⇔    x = 1/a·y - b/a


Svar #5
23. august 2015 af Einstein5 (Slettet)

#4

Den omvendte funktion til den lineære funktion
y = ax + b
er
x = (y - b) / a    ⇔    x = 1/a·y - b/a

x=((13-110.11)/(0.783487)) ? x=−123.946

Jeg får dette svar, men synes ikke at det passer


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2015 af mathon

   13 -110.11    minuend og subtrahend skal ombyttes


Svar #7
23. august 2015 af Einstein5 (Slettet)

#6   13 -110.11    minuend og subtrahend skal ombyttes

Mange tak

x=((110.11-13)/(0.783487)) ? x=123.946

Synes bare det giver et stort rumfang i forhold til massen på 13 gram


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2015 af SuneChr

13 g ethanol, CH3CH2OH , med massefylde 0,789 g/cm3 har rumfanget  13/0,789 cm3


Skriv et svar til: Finde x, når jeg kender y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.