Matematik

Funktioner

24. august 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til disse to opgave, som jeg har lagt ind som et fil. 

Opgave 6 har jeg ingen ide om hvordan man finder den maksimale værdi. 

Opgave 4 ved jeg ikke hvordan man skal starter, eller generelt finde ud af det.

På forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2015 af mathon

- som ikke blev lagt "ind".


Svar #2
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Ups!!! her er opgaverne 


Svar #3
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Og her 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2015 af mathon

opgave 6

       Løs
                  f{\, }'(x)=0  og på grundlag af disse løsninger for hvilken x-værdi f(x) har maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2015 af mathon

opgave 4
                     F_k(x)=y=\int \left ( \frac{1}{x}+6x^2 \right )\, \textup{d}x=\ln(x)+2x^3+k

                                      8=\ln(1)+2\cdot 1^3+\mathbf{\color{Red} k}

                     


Svar #6
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

iforhold til opg. 6, kan det passe, at værdien for x = 6 ????


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2015 af mathon

#6

     Din løsning er forkert.

               Løs
                        f{\, }'(x)=0

                       -3x^2+12x+1=0

a = (-3)
b = 12
c = 1

d = 156

√(d) = 2√(39)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2015 af Pyrros

#6
iforhold til opg. 6, kan det passe, at værdien for x = 6 ????

Jeg får det til noget mindre, dog efterfulgt af nogle decimaler.

#7
#6

     Din løsning er forkert.

               Løs

Er det sidste "=0" ikke forkert at inkludere?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. august 2015 af mathon

                             -3x^2+12x+1=0

                             x=\frac{-12\pm 2\sqrt{39}}{-6}=\begin{Bmatrix} \frac{6-\sqrt{39}}{3}\approx -0{,}081666\\ \frac{6+\sqrt{39}}{3}\approx 4{,}08167 \end{Bmatrix}       

Er det sidste "=0" ikke forkert at inkludere?

     Fortegnsvariationen for f{\, }'(x) i en lille omegn om ekstremumsx-værdien afgør om ekstremum er
     maksimum eller minimum (lokalt/globalt).

     Så det er helt rigtigt, at inkludere f{\, }'(x)=0


Svar #10
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Når jo på den måde. Men så har x vel to løsninger, da d er støre end 0, ikke ???


Svar #11
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Altså jeg får den ene x-værdi til, at være lig med 15 og den anden lig med -11


Svar #12
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

For \sqrt{156} = 78


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2015 af mathon

         \sqrt{156}=2\sqrt{39}\approx 12{,}49

Du har bare taget halvdelen:

               \sqrt{x}\neq \frac{x}{2}             


Svar #14
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Men det er en opgave uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2015 af mathon

#14

       Det ændrer ikke på, at \sqrt{156}\neq 78


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. august 2015 af mathon

#14

       uden hjælpemidler:

                                  -3x^2+12x+1=0

                                  x=\frac{-12\pm 2\sqrt{39}}{-6}=\begin{Bmatrix} \frac{6-\sqrt{39}}{3}\\ \frac{6+\sqrt{39}}{3} \end{Bmatrix}


Svar #17
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Okay nu er jeg med. Tak :)


Svar #18
24. august 2015 af 102938475 (Slettet)

Men jeg er ikke lige helt med på opg 4. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. august 2015 af Pyrros

#18
Men jeg er ikke lige helt med på opg 4.

Hvad har du da fået den til?

Brugbart svar (0)

Svar #20
24. august 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-08-24 kl. 15.09.37.png


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.