Matematik

Simpel statik øvelse

24. august 2015 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj!

Jeg sidder her en opgave om statik, som jeg ike forstår hvordan jeg har løst. 

(Opgaveformuleringen er vedhæftet)

Ærlig talt så forstod jeg ikke hvad Ft, Fog beam betyder, men jeg har opdelt kraften på 2000N op i dens x og y komposanter, og er kommet frem til følgende:

F_{x}=2000N*cos(50)=1285.58N

F_{y}=2000N*sin(50)=1532.09N

Men har jeg så løst opgaven? Svarer Fx og Fy til Ft og Fn (hvad står t og n så for)? Hvis det er korrekt, hvorfor skal jeg bare tage summen af de 2 vinkler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2015 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter men metoden er korrekt.

Fremgår det ikke andet sted i bogen hvad der menes med Ft og Fn ?


Svar #3
25. august 2015 af Gandhara (Slettet)

#2

Nope, jeg kan nemlig ikke finde deres betydning nogen steder. Men den må jeg tage med min underviser.

Kan du imidlertid fortælle mig hvorfor man bare kan tage summen af de 2 vinkler, når man beregner kraftens enkelte komposanter ud?


Skriv et svar til: Simpel statik øvelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.