Matematik

løsning til differentialligning

25. august 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en, som kan hjælpe med vedhæftede opgave??

Mvh,
Mogensen

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af mathon

Hvis
               y=Ce^x+x+1\Leftrightarrow y-x=Ce^x+1
haves
               \mathbf{\color{Red} \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}}=Ce^x+1=y-x=y+(-x)\mathbf{\color{Red} =-x+y}

Altså er
                g(x)=Ce^x+x+1  en løsning til
differentialligningen:

                \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-x+y


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af mathon

eller
           \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=Ce^x+1                           -x+y=-x+Ce^x+x+1=Ce^x+1

da højresiderne er identiske,
er venstresiderne identiske:

                                                     \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=-x+y


Skriv et svar til: løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.