Matematik

Funktioner

25. august 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af mathon

a)
            y=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}x+\left (y_1-\left ( \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \right )x_1 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2015 af mathon

b)
              f(x)=b\cdot a^x


              \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

              a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

              b=\frac{y_1}{a^{x_1}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2015 af mathon

c)

             f(x)=b\cdot x^a

              \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

              a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )}

              b=\frac{y_1}{{x_1}^a}


         


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2015 af Soeffi

CAS løsning, med f(x) = lineær, g(x) = eksponentiel- og h(x) = potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2015 af Soeffi

Graf: f(x) blå, g(x) rød og h(x) sort.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.