Matematik

sæt mest muligt uden for parentes

25. august 2015 af axx2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

4ab+(-2)ab2


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2015 af Stats

Du har a og b som går igen i hvert led

4·a·b - 2·a·b2 = a·b·(4 - 2·b) = a·b·(2·2 - 2·b)

du ville også kunne sætte 2 uden for en parentes da den går igen i hvert led

2·a·b·(2 - b)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af 123434 (Slettet)

4ab-2ab2=4*a*b-2*a*b*b

2ab går op i både 4ab og -2ab2 og skrives derfor uden for parentesen

2ab(2-b)


Skriv et svar til: sæt mest muligt uden for parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.