Matematik

hjælp i procentregning

26. august 2015 af jojoah (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan skal jeg udregne den opgaver: Prisen på et smykke stiger med 7.2% til 1900 kroner. 

Hvad kostede smykket før prisstigning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2015 af mette48 (Slettet)

Prisen kaldes x

stigningen er x*7,2/100

pris efter stigning

x+x*7,2/100=1900

løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2015 af mathon

                    x+x·7,2/100=1900

                    x(1+0{,}072)=1900

                    x\cdot 1{,}072=1900

                    x=\frac{1900}{1{,}072}=1900\cdot 1{,}072^{-1}


Skriv et svar til: hjælp i procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.