Matematik

Bestem nulpunkterne vha. nulreglen

27. august 2015 af stxelev12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Matematik på B-niveau. 

Opgaven lyder som følgende: Benyt nulreglen til at bestemme nulpunkterne for følgende funktioner:

A) f(x) = 3(x - 2)(x + 3)

Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af mathon

Hvilke x-værdier
giver
           0 på højre side?


Svar #2
27. august 2015 af stxelev12345 (Slettet)

Jeg er ikke sikker på hvad du mener? 

Men skal man sætte udenfor parantes eller bruge faktorisering? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2015 af mathon

Udtrykket er faktoriseret.

Nulreglen: Et produkt er lig med 0, hvis mindst én af faktorerne er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af mette48 (Slettet)

f(x) = 3(x - 2)(x + 3)

"nulreglen:" f(x) = 0 når en af parenteserne er 0

f(x)=0 når (x-2)=0 og når (x+3)=0 løs selv ulighederne


Skriv et svar til: Bestem nulpunkterne vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.