Matematik

Harmoniske svingninger opgaver

27. august 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave b) og c)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2015 af peter lind

b) kan du direkte aflæse på din graf fra spørgsmål a. Du kan også bruge dit kendskab til sinusfunktionen. Du burde vide hvor store værdier den kan antage

c)  Igen hvis du lader din graf lader t variere mellem 0 og 1 sekund kan du direkte aflæse det på grafen. Du kan også næsten direkte aflæse det af indmaden i sinusfunktionen. Hver gang indmaden har gennemløbet perioden 2π er der gennemløbet en periode


Svar #3
27. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Gud jo! Havde helt glemt det.

Hvordan ved man at en periode er 2 pi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af peter lind

Det kan du læse om i din bog om sinusfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2015 af Therk

En intuitiv illustration af hvorfor:

Kilde: math.stackexchange.com


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2015 af mathon

b)

 

             y(t)=\frac{3}{2}\sin(12\pi\cdot t )

              y_{max}=\frac{3}{2}\cdot 1=\frac{3}{2}=1{,}5\; cm

       

    


Svar #7
28. august 2015 af gymelev2 (Slettet)

Men hvilken formel skal jeg benytte mig af i c)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. august 2015 af mathon

c)
      
Beregn synålens frekvens.


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.