Matematik

Bestem f'(x0) løsning?

30. august 2015 af snylt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem f'(x0) når

1) f(x) = 3x2 +1 og x= 2 

Hvordan løser jeg dette? 

Vi har fået oplyst dette før, men jeg ved ikke om dette kan bruges - det er en tabel.

                     f'(x)

k=                  0

x=                  1

x2 =                2x

ax+b               a

Ax2 + Bx + C = 2Ax+B

Hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

             f{\, }'(x)=6x

             f{\, }'(x_o)=f{\, }'(2)=6\cdot 2=12?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af 123434 (Slettet)

Du har f(x)=3x2+1

f'(x)=2*3*x2-1+0=6x

f'(2)=6*2=12

Tangenthældningen er 12 i x0=2


Svar #3
30. august 2015 af snylt (Slettet)

Okay det forstår jeg ikke? Hvad er det i gør? Kan i ikke smide tekst på...

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2015 af Stats

\begin{matrix} f(x) & f'(x)\\ k & 0\\ kx & k\\ x^n & nx^{n-1} \\ k\cdot x^n & k\cdot nx^{n-1}\end{matrix}

Bestem f(x0) når

1) f(x) = 3x2 + 1, x0 = 2

Man ser at leddet 3x2 ligner kxn når n = 2 og k = 3

Benyt nu: (3x2)' = 3·2x2-1 = 6x

Ved leddet 1 differentieres det som vha. regnereglen k' = 0

Du har derfor 1' = 0, og hele den differentierte kommer så til at hedde.

f'(x) = 6x + 0 = 6x

x0 er et punkt, som du skal sætte ind i funktionen, og udregne den tilhørende værdi

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
30. august 2015 af snylt (Slettet)

Tusind tak John. Det forstod jeg.

Det med regnereglen k'=0 det forstod jeg ikke helt?

Svar #6
30. august 2015 af snylt (Slettet)

Okay, hvad med den her:

f(x) = 5x- x og x0 = -7

Min løsning:

(5x2)'=5*(-7)*x-7-1 = 35x

f(x) = -35x+0

f'(x) = -35*(-7)+0 = 245

Tror jeg gør noget forkert. Kan I rette mig?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2015 af mathon

#6
          f(x)=5x^2-x

          f{\, }'(x)=5\cdot 2\cdot x^{2-1}-1\cdot x^{1-1}=10x^1-1x^0=10x-1\cdot 1=10x-1

          f{\, }'(x)=10x-1

          f{\, }'(x_o)=f{\, }'(-7)=10\cdot (-7)-1=-70-1=-71

         


Skriv et svar til: Bestem f'(x0) løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.