Matematik

Rødder i et andengradspolynomium

03. september 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår at ligningen ax^2+bx+c=0 er det samme som at finde et andengradspolynomiums skæring med x-aksen, men hvad mener man med, at det er det samme som at finde rodden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2015 af mathon

     Den/de x-værdi(er) der gør ax^2+bx+c=0 sand er andengradsligningens rod/rødder.
dvs
     er nulpunkt(er) for andengradsplonynomiet
              f(x )=y=ax^2+bx+c


Skriv et svar til: Rødder i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.