Matematik

Hjælp til at reducere (komplekse tal)

05. september 2015 af sinem2344 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har virkelig brug for hjælp! Jeg har vedhæftet opgaven som billede. I opgave a er jeg kommet frem til, 2u^2+2v^2 , men når det nu er komplekse tal, er det så forkert? I opgave b er jeg helt lost.. 

Vedhæftet fil: kjsdhu.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2015 af peter lind

Det er korrekt. kvadratformlerne gælder også for reelle tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Husk kvadratsætningen

(a + b)(a - b) = a2 - b2

Benyt den på tællerne i opgave b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2015 af hesch (Slettet)

#0:  I opgave b) skal du sætte udtrykket på fælles brøkstreg ( med fælles nævner ).


Svar #5
06. september 2015 af sinem2344 (Slettet)

Så langt er jeg med.... Jeg kan bare ikke komme videre. Kunne være rart med facit, hvis det var :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(u2 - v2)/(u + v) + (v2 - u2)/(v - u)

Benyt kvadratsætningen (a + b)(a - b) = a2 - b2 på tællerne i de to brøker.

(u + v)(u - v)/(u + v) + (v + u)(v - u)/(v - u) =

(u - v) + (v + u) =

2u


Skriv et svar til: Hjælp til at reducere (komplekse tal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.