Matematik

Bestemme overfladearealet, centervinklen og kordemålet.

06. september 2015 af SpY2134 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har 2 matematik opgaver som jeg har problemer med. Er der nogen der kan hjælpe?

I en kegle er radius i grundfladen lig med 5, og keglens højde er lig med 7 cm. a) Du skal bestemme keglens totale overfaldeareal b) Du skal tegne en udfoldningstegning af keglens krumme overflade og bestemme centervinklen og kordemålet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af StoreNord

a)

A_{krum\; keglestub}=\sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot \pi \left ( R+r \right )

Jeg tillod mig mig lige at låne denne her, som du jo har set før. (og brugt?)

Prøv at sætte r til 0.

b)

Har du spist din isvaffel idag? - ellers hvis den er godt smeltet, så snit den op i den ene side og tril.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2015 af Soeffi

Geogebra. Areal = 135 cm2 (sideflade) + 78 cm2 (grundflade) = 213 cm2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af Soeffi

TiNspire. Til venstre et snit gennem keglen, så man ser snitfladen af en halv kegle. Af den beregnes randen til at være kvadratrod 74 cm = 8,6 cm.

Til højre den udfoldede flade. Vinklen er (5/8,6)·360º = 209º. Korden måles til 16,7 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2015 af StoreNord

Hvor kom vi fra? Jo vi var jo ude og trille med den isvaffel.

Keglens spids forbliver i centrum af en cirkel, mens dens bund-cirkel bliver rullet us på en cirkelperiferi med radius = \sqrt(5^{^{2}}+7^{2})=\sqrt74

Kegleoverfladen  er 2pi*5

Hele cirkelpladsen er 2pi*s

\frac{kegleoverflade}{helcirkel}=\frac{2pi*5}{2pi*\sqrt74}=0,58      

Helcirklen dækkes altså 0,58*360 = 209 grader. værsgod at tegne.  :)

Er centervinklen så 360-209 = 151 grader?

Korden danner sammen med 2 radier en trekant. Vi deler den i to.

Sinus \; til \; den \; halve \; centervinkel=k/2/radius.\\ Dvs:\; k=sin(104,5)*2*\sqrt74=16,7 cm


Svar #5
06. september 2015 af SpY2134 (Slettet)

#1

a)

A_{krum\; keglestub}=\sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot \pi \left ( R+r \right )

Jeg tillod mig mig lige at låne denne her, som du jo har set før. (og brugt?)

Prøv at sætte r til 0.

b)

Har du spist din isvaffel idag? - ellers hvis den er godt smeltet, så snit den op i den ene side og tril.

Jeg har ikke rigtigt haft noget om dette emne før, da jeg har skiftet skole.  

Ved a'en; skal jeg bare putte de oplysninger jeg har ind? altså at h = 7, R = 5 og r = 7 også udregner jeg hvor meget det bliver?

PS: Takker enmort for at du gider at bruge tid på mig. Sætter virkelig stor pris på det.


Svar #6
06. september 2015 af SpY2134 (Slettet)

#2

Geogebra. Areal = 135 cm2 (sideflade) + 78 cm2 (grundflade) = 213 cm2.

Er dit første svar til opgave a og andet svar til opgave b?

Undskyld hvis jeg lyder dum...


Skriv et svar til: Bestemme overfladearealet, centervinklen og kordemålet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.