Matematik

Komplekse tal - rektangulær form

07. september 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe med disse 3 opgaver?

x1 = 9,   x= 1,   x3 = 4.

i a) er det den 1/2 der forvirrer

i b) er jeg i tvivl omkring hvad jeg gør når der står 30 foran

i c) vil jeg bare gerne vide om det er som at bruge kvadratsætningerne normalt

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2015 af mathon

a)
             (3\cdot 9-2-3i)\cdot \frac{1}{2}(2+1+2i)

             (25-3i)\cdot \left(\frac{3}{2}+i\right)

             \frac{75}{2}+25i-\frac{9}{2}i-3i^2

             \frac{75}{2}+3+25i-\frac{9}{2}i

              \frac{81}{2}+i\frac{41}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2015 af peter lind

a) du kan enten bare gange parenteserne sammen og så bagefter gange med ½ eller du kan gange ½ ind i en af parenteserne og derefter gange parenteserne sammen

b) Reg først brøken ud. Bagefter kan du så gange resultatet med de 30

c) Ja du kan bruge kvadratsætningerne normalt.


Svar #4
07. september 2015 af AlmostDoneO

#3 er det derfor at der i #2 ganges 1/2 ind i den anden parentes? Fordi det er ligemeget hvilken en 1/2 ganges ind i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2015 af peter lind

#4 Det er korrekt


Svar #6
07. september 2015 af AlmostDoneO

Super :D

Tak for hjælpen begge to :)


Skriv et svar til: Komplekse tal - rektangulær form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.