Matematik

løsning af x.

07. september 2015 af Peter74 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder, og løser en ligning, hvor jeg står med et resultat, der lyder på at 19 er = -4x. Hvordan løser jeg x i det her tilfælde?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. september 2015 af mathon

    -4\cdot x=19                        divider med -4  på begge sider


Svar #2
07. september 2015 af Peter74 (Slettet)

Det er lige netop det, jeg ikke forstår. Hvad skal den så hedde?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2015 af mathon

                        \frac{-4}{-4}\cdot x=\frac{19}{-4}

                           x=-4\tfrac{3}{4}


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2015 af meaw03 (Slettet)

når du dividere med -4 på begge sider af = får du x=(-19)/(4) :)


Svar #5
07. september 2015 af Peter74 (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: løsning af x.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.