Matematik

Matematik Vektor i rummet??

09. september 2015 af Eliasz - Niveau: A-niveau

En linje l er bestemt ved parameterfremstillingen (x,y,z) = (-1, 2, 4) + t(1, 1, 3) , t ∈ R

og en plan b (beta) er bestemt ved ligningen 2x -3y +z = 7

- Bestem den spidse vinkel mellem l og β

Hvad er det man egentlig skal gøre her??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

beregn vinklen v mellem  \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} 1\\1 \\ 3 \end{pmatrix}  og  \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 2\\-3 \\ 1 \end{pmatrix}

     er v<90^{\circ}
                              er den søgte vinkel 90^{\circ}-v

     er v>90^{\circ}
                              er den søgte vinkel 180^{\circ}-v


Svar #2
09. september 2015 af Eliasz

Tak for hjælpen :))


Skriv et svar til: Matematik Vektor i rummet??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.