Matematik

Røringspunkt og ligning af tangent.

09. september 2015 af Nannaht (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er i gang med en matematikaflevering til i morgen, og jeg er meget forvirret over dette spørgsmål, da jeg ikke kan finde ud af at finde koordinaterne til røringspunktet. Spørgsmålet lyder således:

En tangent til grafen for f(x)=x^2 har hældningskoefficienten -6; bestem koordinaterne til røringspunktet for denne tangent og bestem en ligning for denne tangent.

Nogen der kan hjælpe mig?? Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af Stats

At f(x) = x2 har en tangent med hældningskoefficient -6

betyder at du skal finde f'(x0) = -6

Du skal så finde røringepunktet (x0,f(x0)) og bestemme en ligning for tangenten

f'(x0)(x - x0) + f(x0)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Røringspunkt og ligning af tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.