Matematik

Mattematik opgave om logoritmer

10. september 2015 af biddi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber i vil hjælpe med denne opgave da jeg er på bar bund :-)

Vedhæftet fil: Mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2015 af mathon

                \frac{T_2-T_o}{T_1-T_o}=e^{-K(t_2-t_1)}

                \frac{60-24}{80-24}=e^{-K\cdot 8}

                \frac{36}{56}=e^{-K\cdot 8}

                \frac{56}{36}=e^{K\cdot 8}

                \frac{14}{9}=e^{K\cdot 8}

                \ln\left ( \frac{14}{9} \right )=8K

                K=\frac{\ln\left ( \frac{14}{9} \right )}{8}\approx 0{,}055229

dvs
                 56=a\cdot e^0=a


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2015 af mathon

dvs

                 T(t)=24+56\cdot e^{-0{,}055229\cdot t}

b)
                 T(40)
                


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2015 af mathon

c)
              \frac{T_2-24}{T_1-24}=e^{-56\Delta t}

              \frac{30-24}{70-24}=e^{-56\Delta t}

               \frac{6}{46}=e^{-56\Delta t}

               \frac{3}{23}=e^{-56\Delta t}

               \frac{23}{3}=e^{56\Delta t}

               \ln\left (\frac{23}{3} \right )=56\Delta t

               \Delta t=\frac{\ln\left (\frac{23}{3} \right )}{56}


Svar #4
10. september 2015 af biddi (Slettet)

Oppe i den første opgave hvorfor er det så at du gør som du gør?


Skriv et svar til: Mattematik opgave om logoritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.