Matematik

HJÆLP: bestem vinkel i graf, vha. tangent.

10. september 2015 af stxelev12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til spørgsmål C i følgende opgave: 

En person prøver at kaste en cricketbold over en kasseformet bygning, der er 15 m bred og 8 m høj. I et koordinatsystem med enheden 1 m på begge akser, slipper personens hånd bolden i punktet P(0,2). Den bane, bolden følger, er en del af grafen for funktionen:

f(x) = -0,2388x^2   +   0,8693x  +  2.
                     
Tværsnittet af bygningen er rektanglet bestem af punkterne A(10,0), B(25,0), C(25,8) og D(10,8). 

C) Den retning bolden har i starten, er bestemt ved vinklen a mellem vandret og tangenten til grafen for f. Bestem vinklen a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2015 af emilmuller (Slettet)

Find tangenthældningen i startpunktet, herefter er vinklen givet ved \alpha = tan^{-1}(k) hvor k er tangenthældningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2015 af mathon

Vinklen givet ved a = tan^{-1}(f{\, }'(0)).


Skriv et svar til: HJÆLP: bestem vinkel i graf, vha. tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.