Kemi

Opløslighed af gas i vand

13. september 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har en tåge som indeholde 0.05g/m^-3 vand. 

Vi har at: 

298K
1013mbar

Vi ved at gas fasen indeholder 20 mg/m^-3 af SO_2 og 30 ppb af O_3.  Hvor stor en del af hver gas, er der i den flydende fase? 

Henrys lov konstanterne er 

O_3 = 1.1*10^-2 mol Kg^-1 bar^-1

SO_2 = 1.123 mol kg^-1 bar^-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2015 af Heptan

Udnyt Henrys lov:

KH = (n(SO2)/m(H2O))/(p(SO2))

og tilsvarende for ozon.


Svar #2
14. september 2015 af Luxiee (Slettet)

http://puu.sh/kamyP/c0d959f92f.png

http://puu.sh/kamzU/95b50ce186.png

Fik ud fra at det er dette du mener. 

Jeg har så partial trykkene, såfrem dette er gjort korrekt. 
Har du de resterende trin?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2015 af Heptan

Det er næsten korrekt. Det er n(SO2 (aq)) der er ubekendt, ikke partialtrykkene. Partialtrykket for SO2 kan bestemmes med idealgasligningen:

p(SO2) = n(SO2 (g))RT/V

Når n(SO2 (aq)) er beregnet med Henrys lov kan forholdet bestemmes:

n(SO2 (aq))/(n(SO2 (aq)) + n(SO2 (g)))


Svar #4
14. september 2015 af Luxiee (Slettet)

Men jeg har jo ikke noget egentligt volumen opgivet. Kan ikke se hvordan jeg finder volumet, så jeg kan bestemme partialtrykket, så jeg kan opstille Henrys lov.

Mangler der ikke noget?
KH= n(SO2 (aq))/(n(SO2 (aq)) + n(SO2 (g)))


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2015 af Heptan

Volumen er 1 m3


Svar #6
14. september 2015 af Luxiee (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opløslighed af gas i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.