Fysik

fysik hjælp, en venlige sjæl som vil hjælpe mig med disse spørgsmål

14. september 2015 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau

a Opskriv Bohrs for energiniveauerne i hydrogen og angiv tabelværdier for de indgående konstanter 
b. udreng energierne i joule og i eV for energitilstandene med n=6 og n=8

c udreng frekvensen for de fotoner, der udsendes bed overgangen fra n=8 til n=6 

d. udreng fotonernes bølgelængde 

e. hvilken type stråling er der tale om

hjælp mig med disse spørgsmål en sød sjæl


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af peter lind

se om Bohrs brintmodel på https://da.wikipedia.org/wiki/Brint


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2015 af mathon

                 E_{n \to m}=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left [ \frac{1}{n^2} - \frac{1}{m^2}\right ]


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2015 af mathon

         h er Planck's konstant
         c er lyshastigheden i vakuum
         R_{db} er Rydbergkonstanten
         n og m er niveaunumre

        


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2015 af mathon

For n \to \infty
har man
                   E=-\frac{h\cdot c\cdot R_{db}}{m^2}=-\frac{2{,}17987\cdot 10^{-18}\; J}{m^2}


Skriv et svar til: fysik hjælp, en venlige sjæl som vil hjælpe mig med disse spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.