Matematik

vektor regning - opgave 1.010

16. september 2015 af jens12234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har vedhæftet en opgave, som jeg meget gerne vil have hjælp til - den omhandler vektor regning. 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 1.010.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2015 af mathon

En retningsvektor for l er

                                         \overrightarrow{r}=\begin{pmatrix} x-1\\ y-(-5) \end{pmatrix}
   
                \overrightarrow{a} og \overrightarrow{r}  er ortogonale.

    Punkterne på m opfylder
                                               \overrightarrow{OQ}=\overrightarrow{OP}+t\cdot \overrightarrow{a}\; \; \; \; t\in\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Når \vec{a} er normalvektor til linien, er dens koordinater koefficienter til x og y i liniens ligning:

a_{x}x + a_{y}y = c

For at finde c indsætter du P's koordinater.

Forklaringe er, at skalarproduktet

\vec{a}\cdot \vec{PQ} = 0

for Q liggende på linien.


Skriv et svar til: vektor regning - opgave 1.010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.