Matematik

Parallelogram

17. september 2015 af eray (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej,

håber nogen kan hjælpe med denne opgave.

Tegningen viser et parallelogram med kendte vinkelspidser. A(-2,-1) B(1,4), C(8,4) og D(5,-1)

a. beregn diagonalernes længder.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Brug afstandsformlen på AC og på BD


Svar #2
17. september 2015 af eray (Slettet)

så du mener: AC= (a1*c1/a2*c2)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2015 af mathon

            Beregn
                          \left | \overrightarrow{AC} \right |
              og
                          \left | \overrightarrow{BD} \right |


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

#3 ??

#2 Nej

\left | AC \right | = \sqrt{(c_1^2 - a_1^2) + (c_2^2-a_2^2)}

Du skriver "/", hvor der burde stå ",". Bruger du et fremmed tastatur?


Svar #5
17. september 2015 af eray (Slettet)

så du mener AC=\sqrt{(8^2-(-2^2)+(4^2-(-1^2))}


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Undskyld, jeg har lavet en grov fejl. Det rigtige udtryk er:

\left | AC \right | = \sqrt{\left ( c_1-a_1 \right )^2+\left ( c_2-a_2 \right )^2}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2015 af mathon

så der menes

                    \left | AC \right | = \sqrt{\left ( c_1-a_1 \right )^2+\left ( c_2-a_2 \right )^2}=\sqrt{\left ( 8-(-2) \right )^2+\left ( 4-(-1) \right )^2}


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Nej Mathon, der menes, at herfra bør trådstarter prøve selv!


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.