Fysik

Flyvehop - skrå kast

18. september 2015 af MissGeek87 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vehæftet og jeg har regnet vxo = 11.67 m/s og vy0 = 18.90 m/s ud. 

c) Hvad er bilens lodrette hastighedskomponenter Vy lige i øjeblikket før rampen rammes igen? 

d) Bilens lodrette hastighed nedbremses til nul af bilens affjedring, når bilen rammer rampen. Nedbremsningen sker over en tid Δt = 0.14 s. Estimer hvor stor en gennemsnitlig lodret reaktionskraft fra rampen, bilen udsættes for under nedbremsningen. 

Obs. Gerne udregning og formel - har kigget de tidligere svar igennem. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Vx0 = cos(45o)*80 km/t

Vy0 = sin(45o) * 80 km/t

c) Vy = Vy0, da bilen lander i samme højde igen.

d) F = Δp/Δt = M*Vy/Δt


Svar #2
18. september 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Fandt faktisk frem til c), men hvilken enhed skal M have i formlen.

Kan du evt. hjælpe med 

Indtegn koordinatsystemet og beregn bilens hastighedskomposanter vx0 og vy0 til t = 0?

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis du indsætter M i kg, Vy i m/s og Δt i s, så får du F i N.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

t = 0 er lige i det øjeblik bilen forlader rampen. Dvs.

vx0 = cos(45o) * 80/3,6 m/s = 15,7 m/s

vy0 = sin(45o) * 80/3,6 m/s = 15,7 m/s


Svar #5
18. september 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Du har glemt at lave vy0 om til m/s. Men når jeg udregner det, får jeg 270000 N - er det for meget eller kan det passe?


Svar #6
18. september 2015 af MissGeek87 (Slettet)

t = 0 er lige i det øjeblik bilen forlader rampen. Dvs.

vx0 = cos(45o) * 80/3,6 m/s = 11.67 m/s

vy0 = sin(45o) * 80/3,6 m/s = 18.91 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

F = 2*103 kg * 15,7 m/s / 0,14 s = 2,2*105 N


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

cos(45o) = sin(45o) = √2/2 = 0,707106781


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har en 2 tons tung bil, der falder med sin(45o)*80km/t = 56 km/t og skal bremses op på 0,14 s. Der skal en stor kraft til.


Svar #10
18. september 2015 af MissGeek87 (Slettet)

Mange tak for dine hurtige svar, hjalp meget på det. Rigtig god dag :)


Skriv et svar til: Flyvehop - skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.