Matematik

Tal og størrelser

20. september 2015 af Aman1945 - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen! :) 

Jeg er i gang med at regne forskellige opgaver ud, som skal afleveres, men der er en opgave jeg ikke forstår:

Gæt på hvad disse kvadratrødder er som decimaltal, kontroller med lommeregner:

0,9, 0,09, 10, 1000, 0,1, 0,01 

Det ville være rart hvis i ville forklare det for mig, på forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af SuneChr

0,9  =  90/100             kvadratroden af tæller og nævner hver for sig.
0,09  =  9/100                                  
10
1000  =  10·100       kvadratroden af hver faktor for sig.
0,1  =  10/100
0,01  =  1/100


Svar #2
20. september 2015 af Aman1945

Mange tak! jeg skal lige være sikker på, om jeg forstår det, hvad er 0,9 så i decimaltal? for jeg tror ikke jeg forstår selve opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af SuneChr

0,9 er decimalbrøken for brøken 9/10
9/10  kan forlænges til  90/100
√81 < √90 < √100
√90  ligger altså mellem 9 og 10
√100  =  10
Benyt så anvisningen i # 1


Svar #4
20. september 2015 af Aman1945

Mange tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2015 af mette48 (Slettet)

Du skal gætte hvor stort kvadratroden af tallene cirka er

0,9 mange vil gætte på 0,3 men lommeregneren vil fortælle dig at 0.32 er 0,09

(nu har du resultatet for næste spørgsmål √0.09 er 0,3)

De to første ciffer kommer åbenbart fra kvadratet på første ciffer. √0,9 =√0,90 hvilket tal skal du gange med sig sel for at få 90, det nærmeste bliver 9 da 92 er 81, dit gæt bør være 0,9


Svar #6
20. september 2015 af Aman1945

Tusinde tak! :)

Svar #7
21. september 2015 af Aman1945

Men hvad gør jeg så, når jeg skal finde decimaltallet af 0,1 og 0,01? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2015 af mette48 (Slettet)

Du skal ikke finde decimaltallet af 0,1 men kvadratroden af 0,1 skrevet som decimaltal (ikke som brøk eller kvadratkod )

0,1 du skal bruge 2 decimaler √0,1=√0,10 er ca 0,3 da 0,32=0,9


Svar #9
21. september 2015 af Aman1945

Okay tak jeg er med nu :)

Skriv et svar til: Tal og størrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.