Matematik

Rødder i et tredjegradspolynomie

20. september 2015 af danielhægstad (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg ud af om -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+x^2+x+6 ?
 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ved at sætte -2 ind på x's plads og se om det giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2015 af peter lind

Indsæt -2 i polynomiet og se efter om resultatet giver 0


Svar #3
20. september 2015 af danielhægstad (Slettet)

uh det var nemt! tak! 

Jeg skal også have bestem a så -3 er rod i p(x) = x^3+x^2+x+a

forstår ikke helt hvad der menes der :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af mathon

Når  - 3 er rod, skal der gælde:

                  p(-3) = (-3)^3 + (-3)^2 + (-3) + a = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du skal bestemme a således, at p(-3) = 0. Dvs.

(-3)3 + (-3)2 + (-3) + a = 0


Svar #6
20. september 2015 af danielhægstad (Slettet)

Okay got it! 
Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Rødder i et tredjegradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.