Kemi

Adiabatisk ekspansion

21. september 2015 af khalidamar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave :)

Jeg har problemer med at finde ud af hvilken formel jeg skal bruge.

(i) kan det virkelig passe jeg skal regne noget ud for jeg har forstået at q= o for en adiabatisk reaktion ?

(ii) er jeg lidt blank men har tænkt på at bruge W = CvΔT ?

Opgaven er vedhæftet som billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(i) q = 0

(ii) w = -p*ΔV

w = -78,5*103 Pa * (60*10-3 m3 - 15*10-3 m3) = -3,5 kJ

Jeg vil mene, at man kan gøre sådan, men så er der nogle oplysninger i opgaven man ikke får brugt.


Svar #2
21. september 2015 af khalidamar (Slettet)

Altså har gjort sådan her. Men ved så ikke om det er rigtigt :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2015 af Heptan

#1 Trykket i beholderen er ikke konstant, kun omgivelsernes tryk.

(ii) w = - d(pV)

Man kan vise, at arbejdet udført under en adiabatisk proces er givet ved

w = nCv,mΔT

#2 Jeg kender ikke formlen Cp,m(CO2) = a + bT + c/T2 men resten ser umiddelbart rigtigt ud.


Skriv et svar til: Adiabatisk ekspansion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.