Fysik

Hvordan beregner jeg dette?

22. september 2015 af Batman9mom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er enhederne rigtige? kJ og J. 
og hvordan udregner man hastigheden i b)?

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2015 af peter lind

Det er ikke rigtigt. Du bør omregne til meter, sekunder og kg først. Så er energienheden Joule


Svar #3
22. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

Hvordan gør jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Du skal starte med at omregne til SI-enheder. Din fremgangsmetode er korrekt, men der skal være overenstemmelse mellem enhederne. Omregn 125 km/t til m/s, omregn dernæst 1.6 ton til kg. 

0.5*1600*34.72^2=964382.72J

964382.72/1000= 964.382 kJ


Svar #5
22. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

kan du uddybe det? tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2015 af ElMalek (Slettet)

I opgave B, skal du bare anvende, at 1.8 ton er 1800 kg.

Vi omregner 350kJ til joule (SI-enhed) ved at gange med 1000.

Vi omregner 1.8 ton til kg (SI-enhed) ved at gange med 1000.

Således finder vi, at:

\sqrt{\frac{350000}{0.5*18000}} =19.72 \frac{m}{s}


Svar #7
22. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

en anden opgave

er dette rigtigt?


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.