Matematik

negativ vinkel

22. september 2015 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder og skal bruge formlen tan(v)=a 

jeg sidder og skal regne tan(91+28.64-180)=tan(-60.36)=-1.75

jeg er med på at det giver os en negativ hældning. Men jeg kan ikke se for mig hvordan man kan have en negativ vinkel. 

vi har jo 360 grader i en cirkel og de er allesammen positive?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af PeterValberg

man kan godt måle en vinkel i negative grader (eller radianer), altså med omløbsretningen "med uret"
og ikke som normalt venstre om, .... 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. september 2015 af teamwork (Slettet)

men hvordan ved man om man skal bruge den ene eller den anden.

altså om jeg skal sige tan(180-91+28.6) eller om jeg skal sige (91+28-180)

i mit tilfælde ved jeg at jeg vil have en negativ hældning ud.  men hvad gør jeg i andre situationer


Skriv et svar til: negativ vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.