Fysik

A. Hvor meget varme skal vi tilføre for at fordampe 3,5 g flydende N2 ved kogepunktet?

24. september 2015 af calliemoore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Kv%C3%A6lstof

Fordampningsvarme(N2): 5,57 kJ/mol

Molmasse(N2): 2*14,0067 g/mol = 28,0134 g/mol

Stofmængde i 3,5g: 3,5g / (28,0134 g/mol) = 0,12490 mol

Tilført varme: 0,12490 mol * 5,57 kJ/mol = 0,70 kJ


Skriv et svar til: A. Hvor meget varme skal vi tilføre for at fordampe 3,5 g flydende N2 ved kogepunktet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.