Matematik

Brøker

24. september 2015 af Mox2001 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En lektion varer 45 minutter

A) Hvor stor en brøkdel er et døgn er det?

B) Hvor mange procent af et døgn er det?

Husk mellemregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af LilanKahn (Slettet)

A) Regn en dag om til minuter og sæt det tal ind som en nævner og en lektion som tæller i en brøk.

B)Regn brøken ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af PanicStation (Slettet)

Hvis du mener hvor stor en procentdel 45 minutter er af et døgn, så starter du med at finde ud af hvor mange minutter der er på et døgn.

60 minutter på en time.
24 timer på et døgn.

60 * 24 = 1440 minutter på et døgn.

Derfor er 45 minutter af et døgn: 45/1440.
Dette kan forkortes til 1/32 (Da 45 går op i dem begge)

For at regne ud hvor mange procent dette er, starter du med at dividere 1/32 = 0,03125 men da det er i procent du gerne vil have det ganger du med 100.
0.03125 * 100 = 3,125%


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2015 af mathon

brøkdel:
                  \frac{45\; min}{24\; tim}=\frac{\frac{3}{4}\; tim}{24\; tim}=\frac{\frac{1}{4}}{8}=\frac{1}{32}

procent:

                  \frac{1}{32}=\frac{100}{32}\%=\frac{25}{8}\%=3\tfrac{1}{8}\%


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.