Fysik

Hjælp, fysik!

26. september 2015 af Anna830 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Beregn energiniveauet for Hydrogen af n = 3 til n = 5 når der bruges at E = -3,4 eV for n = 2

hvad gør jeg her??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af mathon

            E_{3}=E_{2}\cdot \left ( \frac{2}{3} \right )^2

            E_{4}=E_{2}\cdot \left ( \frac{2}{4} \right )^2

            E_{5}=E_{2}\cdot \left ( \frac{2}{5} \right )^2


Svar #2
26. september 2015 af Anna830 (Slettet)

kan du forklare hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2015 af mathon

Fotonenergien i n'te niveau:

                       E_{n}=-\frac{h\cdot c\cdot R_{db} }{n^2}
Fotonenergien i m'te niveau:

                       E_{m}=-\frac{h\cdot c\cdot R_{db} }{m^2}
Forholdet er:

                        \frac{E_{m}}{E_{n}}=\frac{n^2}{m^2}=\left (\frac{n}{m} \right )^2

                        E_m=\left ( \frac{n}{m} \right )^2\cdot E_n
med n = 2
                        E_m=\left ( \frac{2}{m} \right )^2\cdot (-3{,}4\; eV)


Skriv et svar til: Hjælp, fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.