Matematik

Find "t" i en ligning

26. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg "t" i denne ligning:

y = 31,5 * 0,884t

Når y = 19 ??

Ved at jeg starter med at dividere 19 og 31,5 men hvad gør jeg så bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
26. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2015 af peter lind

ln(19/31,5) = ln(0,884t)


Svar #4
26. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Men hvad gør jeg så når jeg gerne vil finde 0,884t og ikke In(884t)??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2015 af peter lind

0,884t har du jo selv fundet.  Det er t du skal finde. Brug at ln(ab) = b*ln(a)


Svar #6
26. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Wow undskyld jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2015 af peter lind

ln(19/31,5) = ln(0,884t) = t*ln(0,884)  


Svar #8
26. september 2015 af Matthiesen1997 (Slettet)

Har fundet ud af det, men mange tak fordi du gad hjælpe mig :-)


Skriv et svar til: Find "t" i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.