Matematik

Lineær Programmeringsopgave

26. september 2015 af BJensen1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har lidt svært ved at forstå hvordan man skal omforme følgende til slack form uden kunstige variable

Jeg har følgende model på standard form

Max Z = 2x1+3x2+9x3

hvor 

x1+x3=200              1. begrænsning

x2+2x3=100             2. begrænsning

2x1+2x2+5x3 <=700  3. begrænsning

Jeg skal nu omforme til slack form med x4 som slack for 3. begrænsning, men der skal ikke tilføjes kunstige variable og efterfølgende skal der etableres en lovlig simplex tableau, så x1, x2 og x4 udgør basis. 

Håber nogen kan være behjælpelige.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af peter lind

Din ulighed skal så erstattes af

2x1+2x2+5x3 +x4 = 700


Svar #2
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

Det har jeg gjort, men skal så etableres en lovlig simplex tableau, så x1, x2 og x4 udgør basis. Vil den første tableau så kun indholde en basis variabel x4 og x1, x2 og x3 som non-basis? 

Og vil man efter første ratio test, så have x3 som entering variabel og ingen leaving variabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2015 af peter lind

Du kan bare sætte x1 og x2 i basis eller alternativt men mere besværlig erstatte for eks. den første lighedstegn med de 2  uligheder x1+x3 ≤ 200 og -x1-x3 ≤ -200 og dernæst indføre slæk variable til hver af de to ligninger  for den anden ligning


Svar #4
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

Vil en lovlig simplex tableu så kunne være som vist i billedet der er vedhæftet?

Vedhæftet fil:første tableu.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2015 af peter lind

Nej. Du ska lave en pivot for hver af de to variable, hvilket medfører ændringer i både højre side og objektfunktionen


Svar #6
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

Har nu lavet rækkeoperationer så x1 og x2 står alene. Er tableauen i billedet en lovlig simplex ?

Vedhæftet fil:tab.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2015 af peter lind

Det er jo den samme som før


Svar #8
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

Hov det var det også. Det var den her jeg skulle have taget et skærmbillede af


Svar #9
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

I forhold til sidste tableu har jeg lavet rækkeoperationerne 

R0=R0+2R1+3R2

R3=R3-2R1-2R2


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2015 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men det ser godt nok ud


Svar #11
26. september 2015 af BJensen1 (Slettet)

Super, tak for hjælpen.!


Skriv et svar til: Lineær Programmeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.