Matematik

bestemme definitionsmængde

27. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer man definitionsmængden, af denne graf

f(x)=\frac{1}{x^{2}-x-2} billedet af grafen er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

                          f(x)=\frac{1}{(x+1)(x-2)}


Svar #2
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Definitonsmængden er det ikke hvilket interval den er i på x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2015 af mathon

Jo.


Svar #4
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

Men hvordan aflæser jeg det på denne graf, da denne graf ikke er kontinuert? og hvordan noterer man det?

jeg kan se at den ene går fra [-1,-uendelig[ og den anden går fra [2,uendelig] og den sidste går fra [-1,2]

Hvordan skriver jeg det ned?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2015 af mathon

          Dm(f)=\{x\in\mathbb R\;|\;x\neq-1\,\,\wedge \,x\neq2\}


Svar #6
27. september 2015 af Tila91 (Slettet)

hmm kan du sige med ord, hvad der står der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2015 af mathon

mængden af reelle tal forskellige fra -1 og 2.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2015 af inger91 (Slettet)

Okay. Tak :)

Skriv et svar til: bestemme definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.