Matematik

Matematik hjælp!

27. september 2015 af Amalie85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med vedhæftede??


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f '(x) = 5ex + 4x3


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2015 af StoreNord

Se vedhæftede:  Amalie85.png

Vedhæftet fil:Amalie85 .png

Svar #3
27. september 2015 af Amalie85 (Slettet)

Kan I vise ved mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af StoreNord

eX er speciel ved at den er sin egen hældning. Så den ændrer sig ikke, ligemeget hvor mange man differentierer den.

Når man differentierer "noget" i en "potens" tæller man "potens"-en een ned, og sætter den gamle potens foran "noget".   

Første led et produkt, og burde retteligt behandles med "Produkt-reglen", men en faktor bare er et tal, kan man bare betragte faktor 5 som noget, man bare ganger med.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(x) = 5ex + x4

Man differentierer en sum ved at differentiere leddene hver for sig og lægge dem samme:

(5ex + x4)' = (5ex)' + (x4)'

Hvis der står en konstant ganget på (her 5), flytter du bare konstanten udenfor differentiationen.

5*(ex)' + (x4)'

ex differentieret giver sig selv

5ex + (x4)'

xn differentieret giver nxn-1. (Man hiver potensen ned foran og trækker 1 fra potensen)

5ex + 4x3


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.