Matematik

forskriften for f

28. september 2015 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder med en opgave som jeg ikke kan få det rigtige svar på så nu skriver jeg opgaven ind og håber en af jer virkelig kan hjælpe mig med den

grafen for en lineær funktion f går gennem punkterne P(2,3) og Q(5,12)

bestem forskriften?

nogen som kan hjælpe herfra 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2015 af StoreNord

Funktionen for en ret linje hedder generelt:

f(x)=ax+b.

Du kan finde hældningen a af formelen:

                                          a=\frac{deltaY}{deltaX}=\frac{y2-y1}{x2-x1} \; er \; her\; \; lig\; med

Så ved du at f(2)= 3*1+b=3 , hvad er så b?


Svar #2
28. september 2015 af makki1994 (Slettet)

det gir bare ikke mening hvordan kan jeg så f det til a= 1 og b=-2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2015 af StoreNord

a=\frac{12-3}{5-2}=\frac{9}{3}=3


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2015 af StoreNord

Se vedhæftede:                   forskriften for f.png

Vedhæftet fil:forskriften for f.png

Svar #5
28. september 2015 af makki1994 (Slettet)

okay nu begynder det at give mening for mig, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2015 af mathon

eller da
                          \frac{\Delta y}{\Delta x} er konstant uanset, hvilke punkter, der udvælges.
Der gælder derfor, når P(x,y) er et variabelt punkt på linjen:

                           \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=a

                           y-y_1=a\cdot (x-x_1)        punkt-hældningsformlen

                           y=ax+(y_1-ax_1)         cartesisk normalform
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. september 2015 af mathon

i anvendelse:

                           \frac{y-3}{x-2}=\frac{12-3}{5-2}=\frac{9}{3}=3=a

                           y-3=3\cdot (x-2)       

                           y=3x+(3-3\cdot 2)       

                           y=3x-3       


Skriv et svar til: forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.