Matematik

Laplace. Forskel på ω og a i tabeller

30. september 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der en der kan svare på hvad forskellen på ω og a er når man kigger i en tabel?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af peter lind

Hvilken tabel ?

Hvis det er Laplace transformationer bruger man normalt variablene t og s. Hvis du har en funktion f(t) er den laplacetransformerede en funktion  af s


Svar #2
30. september 2015 af swampendk (Slettet)

Ja selvfølgelig. jeg vedhæfter lige et eksempel.

Her er det k i stedet for omega


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2015 af peter lind

Den venstre kolonne angiver funktioner af t. Den næste kolonne angiver den tilsvarende Laplace transformerede af funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2015 af hesch (Slettet)

#0:

Eksempel 5.:

F(t) = sin(kt) alias sin(ωt)   →   F(s) = ω/(s22)

Det fremgår af F(t) at ωt er en vinkel, dvs. at ω er en vinkelhastighed, og det er det så også i F(s).

Eksempel 1.:

F(t) = k  alias  F(t) = ω    →    F(s) = k/s

Det fremgår af F(t) at ω er en konstant, og det er det så også i F(s).

Så det er ikke det anvendte bogstav der giver en forskel, men sammenhængen det indgår i.


Skriv et svar til: Laplace. Forskel på ω og a i tabeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.