Matematik

Hvordan finder jeg målestoksforholdet?

30. september 2015 af Rillolol (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jeg har en opgave hvor jeg skal finde ud af hvordan jeg skal tegne en skitse... Målestoksforholdet er 1:1000 og de eneste tal jeg får oplyst er 206 m, 44 m og 3 m og jeg ved ikke hvordan jeg skal tegne det på papir?

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2015 af peter lind

Du skal ,når du tegner, bruge længder, der er en tusindedel af de opgivne


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2015 af 123434 (Slettet)

1 cm svarer til 1000cm. På 1 meter går der 100 cm. 206 meter er derfor det samme som 20600 cm

206000cm/1000=20,6cm

206 meter i virkeligheden svarer til 20,6 cm på skitsen


Svar #3
30. september 2015 af Rillolol (Slettet)

Så 44 m er 4,4 på skitsen?

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2015 af peter lind

#3 du mangler enheder 44m/1000 = 0,044m = 4,4 cm


Svar #5
30. september 2015 af Rillolol (Slettet)

Nå ja mange tak!

Skriv et svar til: Hvordan finder jeg målestoksforholdet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.