Matematik

patiel integration 2

30. september 2015 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Der er en opgave som jeg skal løse, som ligner den jeg allerede stillede før. Jeg forsøger at løse den på samme måde men ryger i problemer når der skal integeres. jeg har tilføjet billed med mit forsøg.

Vedhæftet fil: 20150930_174629.jpg

Svar #1
30. september 2015 af Colloio (Slettet)

den anden side

Vedhæftet fil:20150930_175039.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2015 af AskTheAfghan

Du ved, at    Γ(a) = ∫(0,∞) ta-1exp(-t) dt. Benyt to nyttige formler

    Γ(n) = (n - 1)! for alle n ∈ N og

    Γ(2λ) = 22λ-1π-1/2Γ(λ)Γ(λ + (1/2)) for alle λ ∈ R+.

Til #0, har vi    ∫(0,∞) t3/2exp(-t) dt = Γ(5/2), og ved at sætte λ = 2, giver

     Γ(4) = 23π-1/2Γ(2)Γ(5/2)    ⇔

     Γ(5/2) = (π1/2 / 23) (Γ(4) / Γ(2)) = (π1/2 / 23) ((4 - 1)! / (2 - 1)!) = (3/4) π1/2.

Det vil sige, at    ∫(0,∞) t3/2exp(-t) dt = (3/4) π1/2   (tjek selv WolframAlpha).

Til #1, har vi    ∫(0,∞) t exp(-t) dt = Γ(2) = (2 - 1)! = 1.


Svar #3
01. oktober 2015 af Colloio (Slettet)

tak det var sgu egentlig ret nyttigt, men vil gerne prøve at regne den ud med partiel integration. Allahu ekbar


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2015 af AskTheAfghan

#3     Til #0, har du ikke regnet det rigtigt ud. Det er kun lettere at regne den ud med Partiel Integration, hvis  a = 2, altså ∫(0,∞) t exp(-t) dt. Det bliver for svært at regne det ud, hvis a ∉ N, da resultatet vil indeholde pi. Hvis man ved hvad en Gamma funktion er, så er det endnu lettere at bruge identiteter for at svare på det.


Skriv et svar til: patiel integration 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.